Winterwoensdagavond

Extra avond over voeding op woensdag 20 november.

Tijdens de wintermaanden wordt er een viertal avonden georganiseerd bij Gods Huis over lifestyle onderwerpen.

De eerste avond over voeding  was op woensdag 13 november maar gaat een vervolg krijgen.

Er komt een tweede avond over voeding op woensdag 20 november van 19:45 - 21:30 uur bij Christengemeente Gods Huis.
De toegang is gratis.

Winterwoensdagavond

 

Adres:
Christengemeente Gods Huis
Stationsplein 20, 2e verdieping
Capelle aan den IJssel

 

abstract Winterwoensdagavond 1

Voeding

Mij is gevraagd om iets te vertellen over de woensdagavond sessie over voeding en dat doe ik dan ook van harte, in het vertrouwen dat het anderen moge helpen om hun gezondheid nog beter te sterken.

Dit alles in het kader van de Geest, Ziel en Lichaam relatie, waarbij in dit verband de focus ligt op het Lichaam, maar nooit los van de Geest. Het lichaam zou een instrument moeten zijn in de dienst van de geest aan God.  
Er zijn twee Bijbelteksten die ik graag wil aanhalen in dit verband:

1 Korintiërs 6: 19-20

 • 19 Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Van de Geest die God u heeft gegeven en die nu in u woont? U bent niet van uzelf! 20 God heeft u tegen de allerhoogste prijs gekocht! Gebruik daarom ieder deel van uw lichaam om God eer te geven.

 
   > Conclusie: Het is dus belangrijk om je lichaam goed te verzorgen 

1 Korintiërs 9: 24-27

 • 24 Op de wedstrijdbaan doen alle hardlopers hun best om te winnen en toch is er maar één die de prijs krijgt. Doe dan ook uw best de prijs te krijgen. 25 Wie voor een wedstrijd traint, ontzegt zich van alles: een sportman voor een erekrans die verwelkt, maar een gelovige voor een erekrans die nooit verwelkt. 26 Daarom loop ik niet zomaar wat in het wilde weg en ik sta ook niet in de lucht te boksen. 27 Nee, ik hard mijn lichaam en dwing het te doen wat ik wil, anders zou het weleens kunnen gebeuren dat ik, na anderen voor de wedstrijd te hebben opgeroepen, zelf wordt gediskwalificeerd.

    > Wat hier staat is: dat sporters streven naar (zij doen alles voor) het behalen van een aardse erekrans. Wij als Christenen doen het echter om de heer te dienen. 
Hierbij gaat het ook om zelfcontrole waarbij gulzigheid (overmatig eten), voor velen een probleem kan zijn (zo was dat voor mij zeker een probleem) , vaak zijn wij onbewust verslaafd aan eten. Maar dat heeft wel een reden. Meer hierover op de informatieavond. 

Testimonial
Allereerst een testimonial van mij, als achtergrondinformatie, over mijn bijzondere ervaring met de Heilige Geest, hoe deze mij dankzij subtiele openbaringen een vaste langdurige gezondheid en energie heeft gebracht. Energie die ik zo hard nodig heb om niet alleen in het dagelijkse leven normaal te kunnen functioneren in dit tegenwoordig drukke bestaan, maar met name om mijn lichaam ziel en mijn geest in verbinding met God te houden. 
Voorheen (en dan praat ik over voor de afgelopen 5 a 6 maanden)

 • Voorheen ging ik altijd snacken, om maar de honger te stillen. En dan had ik nog steeds honger. Ik raakte nooit verzadigd. Ook dit is logisch verklaarbaar als je kijkt naar de inhoud van veel voedingsmiddelen die in de schappen liggen.
 • Voorheen was ik continu vermoeid, zowel lichamelijk en mentaal. Laag in energie.
 • Voorheen had ik altijd griep.
 • Voorheen had ik altijd lage rugklachten
 • Voorheen heel veel problemen met reflux, ofwel maagzuurklachten die zeer ernstig waren.
 • Voorheen krijg ik hiervoor medicatie die de maagzuurproductie remt, wat totaal een verkeerde uitwerking op mijn gezondheid had (met name mentaal) . 
 • Voorheen veel problemen met slapen, ik sliep heel slecht, weinig in diepe slaap, altijd licht slapen.
 • Stressklachten, bijnieruitputting (en dat heeft met de vorige genoemde punten te maken als gevolg)
 • Ontstekingen in het lichaam (pijn) 
 • Vaak hoofdpijn en duizeligheid

Al die voorgaand genoemde zaken behoren nu tot het verleden, in een periode van slechts 5 a 6 maanden tijd. 
Bovendien had ik ook nooit verwacht dat ik in zonder enige moeite in staat was om een dag niet te eten, en ik voel nu meer energie door als ik 1 dag niet eet dan wanneer ik de hele dag door eet. Zou dat dus kunnen betekenen dat wij niet gemaakt zijn om de hele dag door te eten? 
En al dit dankzij de subtiele openbaringen van de Heilige Geest. Laat je leiden door de geest bij het zoeken naar hetgeen jou gaat helpen en wees nederig: laat je ook informeren en helpen. Daarbij zal de heilige geest je leiden naar waar je het moet zoeken en welke informatie je gaat helpen en welke informatie juist tegenstrijdig is. Zo heb ik het ervaren. Mijn openbaring is , dat je dat heilige geest je hierin begeleid als enkele bron van waarheid en filter van informatie , maar onmisbaar daarbij is het delen van ervaringen en kennis door christenen onderling. 

En dit delen helpt ook om elkaar scherp te houden en te informeren, opdat we alleen gebaat zijn dat ieder van ons in goede gezondheid verkeerd. Onze gezondheid wordt nl heel subtiel ondermijnd door wat er in de voeding wordt gestopt ten bate van geldelijk gewin.

We hebben allemaal ongetwijfeld al een bepaalde voorkennis als het gaat om voeding en vaak denken we dat we goed bezig zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Vaak zien we op televisie experts op het gebied van voeding, maar hoe zit het met de informatie van experts (daadwerkelijke medici) die niet te zien zijn in de media en vaak een andere mening hebben dan de algemeen geldende norm. Hebben die het dan bij het verkeerde eind?  Zouden we bv wel zoveel calcium in moeten nemen zoals wij hier in het westen doen?

Welke onderwerpen worden behandeld in zo'n avond:

 • Wat staat er in de bijbel over voeding en waarom het belangrijk is om het lichaam goed te voeden.
 • Welke doel trachten we hiermee te bereiken? Voorkomen aandoeningen waaronder Alzheimer.
 • Waarom zou je een ander voedingspatroon willen?
 • Achtergronden bij de meeste aandoeningen en ziektes en de relatie met een voedingspatroon. Gevolgen van jarenlang onjuist voedingspatroon.
 • Wat wordt verstaan onder energiebalans, hoe kan ik dat bewerkstelligen en wat is voor voor mij de juiste energiebalans?
 • Welk voedingspatroon of patronen is/zijn dan de juiste voor mij? 
 • Wat zou ik dan beter wel of niet kunnen eten?
 • Wat zegt de wetenschap over vasten.
 • Praktische tips en tricks worden gegeven en informatiebladen zullen verstrekt worden om mee aan de slag te kunnen
 • Verder ook veel weetjes over de geneeskracht van ons lichaam en de cellen in ons lichaam. Zoals: wist u dat als de lever voor 99% niet meer functioneert, deze weer 100% geheel kan genezen of dat de smaakpapillen veranderen als je je voedingspatroon veranderd. Ik eet nu bv met alle liefde broccoli en spruitjes juist omdat ze zo heerlijk smaken en zoetwaren lust ik gewoon niet meer.  (Wist u dat u met sporten slechts voor 15% gewichtsafname bereikt en voor 85% middels de juiste voeding?)

Er is veel te vertellen maar in een sessie van een uur zullen in ieder geval de belangrijkste zaken waarmee je aan de slag kunt aan bod komen. Het doel van een dergelijke informatieavond is om u met name te helpen bij het optimaliseren van uw lichamelijke gezondheid middels voeding en daarbij te informeren, kweken van bewustzijn en het geven van een praktisch handvat om in de context van het woord van God uw lichaam als instrument in dienst te kunnen stellen van de geest aan God.

Ramon van der Meeren